Opgenomen - Klei avontuur Nr.1 - Draaien - goede basics & meer

€ 80,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Kijken wanneer je maar wilt, 3 maanden lang.

Klei avontuur Nr.1 - Draaien - goede basics & meer

Kijken wanneer je maar wilt, 3 maanden lang

Demo film 1: - Het draaien van een "Dip Chiller" - een ontwerp dat uit twee delen bestaat waarbij je tips krijgt voor het op maat en passend maken van de twee onderdelen. Demo film 2: - afraaien van de "Chil dipper" en deze komt aan het eind van deze demo ook terug in de sets die gemaakt zijn. - Gaan we kopjes draaien een espresso, koffie en grotere thee kop. Tips over hoeveel gram klei en geven we tips om goed te kijken naar het model die je van te voren kiest.   Demo film 3: - We gaan de gedraaide mokken voorzien van oren en het daar uitgebreid over hebben, ontwerp, mogelijkheden! - en dan zijn we aangekomen bij de kom vorm, we bespreken een paar mogelijkheden en ontwerpen, waar op te letten met draaien etc. - bij het draaien doen we er twee voor waaronder ook een kom vorm waarbij de rand naar beneden word gebracht en je zo een mooie lage schaal krijgt. - dan komen we nog even terug op de afwerking van de oren van de mokken...   Wat heb je nodig - wat is handig om bij de hand te hebben:
 • Klei natuurlijk!! :)
 • Natuurlijk je handen
 • een draaischijf en al wat basis vaardigheden, we praten wel nog wat over centreren maar gaan vlot verder.
 • metalen lomer glad (kan ook een oude bankpas gebruiken)
 • sponsje, bakje water
 • houten spatel/afsteek houtje of van metaal
 • prikpen
 • snijdraadje
 • Pendaal emmer zakjes of ander plastic om je werkstukken af te dekken.
 • aardappelschil mesje en klei slib
 • ​Je kan ook eerst kijken en dan beslissen wat je nodig hebt...

Hoe werkt het:

Na de aanschaf van je klei avontuur draaien nr1 - krijg je binnen 24 uur een link en wachtwoord en alle informatie die je nodig hebt om te gaan starten... Je krijgt na aanschaf een link & wachtwoord voor een speciale webpage. Hier staan een aantal filmpjes, links etc. om heerlijk aan de slag te gaan :) - Hier kan je 3 maanden in.  

We verkopen ook verschillende klei pakketten zodat je gelijk aan de slag kan. Deze vind je hier!!

Wij bieden onze studio aan voor het bakken - tegen betaling van onze bakkosten. Maar je kan het werk natuurlijk afbakken in je eigen keramiek oven of in de studio waar je met keramiek bezig bent.

Voor het glazuren (tweede bak 1220/1260° - daarna is het pas af en echt bruikbaar) bieden wij de volgende opties:

 • Je gemaakte creaties door ons tegen betaling laten glazuren (keuze uit 3 verschillende glazuren) - kosten moeten vooraf bepaald worden, door hoeveelheid en afmeting.

 • Of een "Low Frequency" les boeken waarbij we je geheel begeleiden in het glazuren van je eigen creaties en daarna tegen betaling voor je bakken.

Al deze Demo "Zoom" sessies worden opgenomen en kunnen jullie dus rustig op eigen tempo terug kijken voor een bepaalde tijd. Meestal 2 maanden Dus ook heel goed mee te doen met deze workshop, als je niet bij de live sessie kan zijn...   De online Klei avonturen, workshops en cursussen zijn voornamelijk in het engels (maar vragen kan ook zeker in het nederlands).   Creatieve groet, Suus & Ralph   P.s. Annulerings voorwaarden!!!!! - Lees deze goed. Is niet aan de orde, na aanschaf kan je deze 3 maanden  te bekijken.   LET OP!! Deze link en wachtwoord aijn uitsluitend voor jou bedoeld en niety om uit te delen aan andere personen.