Olie, azijn, brood & wijn - Korte draai cursus (3x)

€ 97,50
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Voor gemiddeld en ervaren draaiers

Olie, azijn, brood & wijn.

3x donderdagavond 20 en 27 mei en 3 juni 21 - 19:00-21:00   3 heerlijke online lessen voor de draaischijf met demo's over: - Het olie en azijn flessen setje - de body, het tuitje en alles wat erbij komt kijken, dit ontwerp is ook geschikt als soya flesje. - Een ovale schaal voor het warme brood te serveren, deze is een combinatie van draaien en handvormen. - en het wijnglas oftewel de "Goblet"  - deze bestaan uit twee delen, de bovenkant waar de wijn natuurlijk in komt in allerlei vormen en een voet. Dus veel technieken in 1 cursus met daarbij mooie voorbeelden en inspiratie die worden gedeeld op de speciale afgeslote webpagina.   Hoe werkt het: Op de boven genoemde donderdagen gaat om 18:50  het  speciale Oil & vinegar  "Zoom" kanaal open en we starten om 19:00 met de demo. Het is leuk als je je camera aanzet in de zoom demo maar dit is natuurlijk niet verplicht. Iedereen staat op stil (mute) bij binnenkomst en pas na de demo kunnen er eventueel vragen gesteld worden in beeld en geluid, dit word aangegeven.   Let op! Het is geen les met vragen het is een hands-on demo van ongeveer een ongeveer een 1,5 uur. Alles word oopgenomen en de opnames worden geplaatse op een speciale pagina op onze website. Hier kan je twee maanden in om deze terug te kijken en hier worden ook nog wat extra tips en hints met je gedeeld. De verkregen links, zoom sessies en alles wat bij deze cursus hoort zijn strikt persoonlijk en niet om te delen.   Wat heb je nodig:
 • Klei natuurlijk!! :)
 • Natuurlijk je handen
 • Een draaischijf thuis of in de studio waar je keramiekt
 • een werkplankje (hoeft niet persee)
 • metalen lomer glad (kan ook een oude bankpas gebruiken)
 • sponsje, bakje water
 • houten spatel/afsteek houtje of van metaal
 • prikpen
 • snijdraadje
 • Pendaal emmer zakjes of ander plastic om je werkstukken af te dekken.
 • Heb je zelf al een draaiset dan deze lekker gebruiken.

We verkopen ook verschillende klei pakketten zodat je gelijk aan de slag kan. Deze vind je hier!!

Wij bieden onze studio aan voor het bakken - tegen betaling van onze bakkosten. Maar je kan het werk natuurlijk afbakken in je eigen keramiek oven of in de studio waar je met keramiek bezig bent.

Voor het glazuren (tweede bak 1220/1260° - daarna is het pas af en echt bruikbaar) bieden wij de volgende opties:

 • Je gemaakte creaties door ons tegen betaling laten glazuren (keuze uit 3 verschillende glazuren) - kosten moeten vooraf bepaald worden, door hoeveelheid en afmeting

 • Of een "Low Frequency" les boeken waarbij we je geheel begeleiden in het glazuren van je eigen creaties en daarna tegen betaling voor je bakken.

Al deze Demo "Zoom" sessies worden opgenomen en kunnen jullie dus rustig op eigen tempo terug kijken voor een bepaalde tijd. Meestal 2 maanden Dus ook heel goed mee te doen met deze workshop, als je niet bij de live sessie kan zijn...   De online Klei avonturen, workshops en cursussen zijn voornamelijk in het engels (maar vragen kan ook zeker in het nederlands).   Nou we zijn heel benieuwd wie er mee gaat doen met deze heerlijke voorjaars cursus :)   Creatieve groet, Suus & Ralph   P.s. Annulerings voorwaarden!!!!! - Lees deze goed. Omdat het kortdag is is deze online cursus niet te annuleren. De opname van deze workshop is ook nog 2 hele maanden te bekijken dus dit kan ook op een later moment.

Zijn er ernstige redenen om niet te kunnen deelnemen, neem dan contact met ons op.